Strømpriser

Det er ingen som mener at strøm skal være gratis, selv om mange har ymtet frempå at det bør være visse fordeler med å bo i Norge og eksportere så mye strøm som vi gjør i Norge. Noen land gjør jo slik at andre land, som kjøper deres varer, subsidierer deres livskvalitet. Vi kan også se på det slik i Norge, da vi har et oljefond som passer på at staten har nok inntekter. Statens inntekter går til vedlikehold av vårt velferdssystem. Skal du gjøre noe som du fortjener er det viktig at du gjør dette i dag. Det samme er det med strømprisene. De endrer seg hele tiden: Det er umulig for deg å holde orden på alt og derfor er det også viktig for deg å passe på at du heller er føre var enn å hele tiden ligge på etterskudd når det kommer til pris og hvor mye det faktisk blir hver måned.

Strømpris og bosted

Strømprisen er noe vi alle må forholde oss til. Når du skal betale for strømmen er det viktig at du får best pris. Prisen for strøm avhenger av hvor du bor. Bor du midt i Oslo tar det mer tid å og det er en større kostnad å få strømmen til deg. Bor du derimot i en liten kommune hvor det produseres mye kraft er det noe helt annet. Da kan du helt sikkert få til ganske mye. Om du er den typen som liker å gjøre ting på en bedre måte å spare mest mulig penger bør du flytte til en kraftkommune. Da vil du få billigere strøm. Det er alltid slik at strøm som er kortreist vil være billigere enn langreist. Når det er sagt så avhenger det også litt hva slags strøm vi snakker om. I Norge er det greit, all strømmen kommer prinsipielt sett fra vannkraft.

Strømpris og faktura

Strømmen koster penger. Når du får en strømfaktura i posten kan det være greit å se på den. Er du interessert i hva avtalen betyr kan det være greit å sette seg ned og heller kaste seg over fakturaen. Les den slik at du vet hva som kommer og hva som blir bra. En av de beste tingene med din faktura er nettopp dette, at den forklarer hva du betaler for og hvor mye det koster. Velger du også e-faktura vil alt komme til deg med en gang.

Bytt strømavtale

Trenger du strømavtale som gir deg bedre pris enn den du har er det viktig at du tar frem din siste faktura. Les opp denne avtalen for din nye leverandør eller gi deg til noen som sammenligner tilbud. På denne måten sparer du penger og på denne måten så får du til mer enn du må. En av de beste måtene å få en ny avtale på er ved at du tar for deg alt det du får og sender det videre for å redusere din regning enda mer.