Forbrukslån og smålån

Forbrukslån

Forbrukslån er det mest brukte usikrede lånet i verdi. Det finnes flere usikrede lån. Det mest brukte i antall bruk er kredittkortet. Dette burde ikke komme som en overraskelse da de fleste har flere kredittkort enn antall forbrukslån. Kredittkort er jo veldig utbredt fordi de fleste som driver med lojalitetsprogram ønsker å koble disse programmene mot et kredittkort. Bare tenk på hva du kan få til av en ekstra inntekt hvis du kobler deg opp mot et kredittkort. Hvis du er en stor bedrift som har mange kunder så vil du få en del av rentene som tikker inn fra kundene. Er du Shell vil du tjene penger på at kundene dine fyller på kort og betaler for dette etter en stund.

Forbrukslån er ikke så utbredt som kredittkort. Dette fordi det er mye større beløp som blir tatt opp med et forbrukslån enn med et kredittkort. Vi snakker her fort om flere hundre tusen sammenlignet med et kredittkort som ikke tar mer en noen titusener om gangen. Banker som tilbyr forbrukslån tilbyr nødvendigvis ikke kredittkort. Hvis vi tar for oss et eksempel,  www.Sambla.no, ser vi at dette selskapet kun formidler forbrukslån. Det finnes andre selskaper som formidler begge deler, og også banker som formidler begge deler.

Smålån

Når vi snakker om usikrede lån er det ofte vi også hører om forbrukslån, blankolån, usikrede lån, andre lån, osv. Det finnes veldig mange forskjellige terminologier for usikrede lån. Dette fordi det finnes et par forskjellige kategorier, og mange selskaper som tilbyr det samme produktene. Selskapene vil gjerne differensiere seg på en slik måte at ikke alle høres ut som de tilbyr det samme. Det ville fort blitt veldig kjedelig for oss og ganske lett å gjennomskue. Selskapene kaller derfor lånene litt forskjellig hver gang.Smålån er en ny kategori som bruker innenfor sjangeren forbrukslån. Smålån er lån fra 0 til 50.000 kroner. Vi snakker her om lån av lav verdi. Flere og flere banker tilbyr ikke lån under for eksempel 10.000 kroner fordi de mener at dette blir for lite å jobbe for. Selv om renten er høy på smålån så blir det ikke så mye penger fra hver kunde. Bankene som operer med smålån må få mange kunder slik at de tjener greit med penger.

Beste låntype

Er du på jakt etter et lån og skulle gjerne hatt penger som ikke krever at du legger ned noe sikkerhet? Da må du finne ut hvor mye du trenger å låne. Det kan godt hende at det vil være billigere å låne litt mer enn litt mindre. Faller ditt lånebehov innenfor kategorien smålån kan det fort koste deg ganske mye. Vi ser at flere tilbydere av smålån tar så mye som 50% i rente per år. Det har også vært eksempler på selskaper som tar flere 100% per år. Det er ganske ille og her bør det ryddes opp.