Laveste rente

Forbrukslån har en veldig interessant prising. Lånet prises ut i fra hvordan din økonomi ser ut for banken. Det betyr at renten varierer fra person til person. Ser du på Sbanken i skrivende stund viser de en oversikt over deres lavest rente til 7,76% mens deres høyeste rente er 18,33%. Det betyr at de har en ganske stor spredning. Sbanken legger også ut en gjennomsnittlig rente. Det gjør det lettere for deg å vite hvor på skalaen ditt lånetilbud er om du søker på lån hos Sbanken. I skrivende stund er denne renten på 9,99%. 10% er med andre ord ikke så ille for et lån hvis du bruker pengene fornuftig. Betaler du ned kredittkort sparer du halvparten av rentekostnaden hvis du får den gjennomsnittlige renten. Det er ikke dumt.

Priseksempel forbrukslån

Ser vi på et talleksempel kan vi få et ganske godt inntrykk av hvordan lånene fungerer og at kostnaden ikke nødvendigvis blir så ille. Tar du opp et lån til 100.000 kroner og setter løpetiden til 5 år betyr det at du får 60 terminer. 5 år tilsvarer 60 terminer. Går vi med den gjennomsnittlige renten på 9,99% må vi først sjekke om den er nominell eller effektiv. Vi setter 9,99% som effektiv rente. Den nominelle renten i akkurat denne banken på gjennomsnittlig rente er 9,56%. Det er ikke stor forskjell mellom effektiv og nominell rente, som er bra. Det betyr at banken ikke tar mange ekstra kostnader.

Terminbeløpet på 100.000 kroner over 60 terminer er 2103 kroner. Det er ikke verst. En liten kostnad for en ganske fin sum. De totale rentekostnadene på dette lånet blir 26.187 kroner. Da har banken ingen etableringslån eller termingebyr. Det gir en veldig fin årlig effektiv rente.